Home

Surfen

Surfen is gebruik maken van de kracht van de golf. Op kleinere golven kun je al leren surfen. Waait het harder dan zijn de golven groter en zul je hogere snelheden bereiken. Het aanleren van surfen kan op groot binnenwater of op zee.

Het lijkt makkelijk maar is in het begin zeker niet zo. Je moet eerst leren zien hoe de golven lopen zodat je op tijd aan kunt zetten om die golf te halen. Je bent bij elke golf een sprintje aan het trekken. Op techniek varen is dan wel zo fijn, zodat het minder kracht kost en je leert welke golf wel en vooral welke golf je niet moet proberen te halen. Hierbij is de beheersing van de lage steun essentieel.

De tijdsduur van de introductie 'surfen' is 2 uur en vindt plaats in Lelystad of op Castricum aan Zee. Je krijgt theorie en praktijk, de beginselen om te kunnen surfen. Je hebt wel wind nodig (een windkracht die jij denkt aan te kunnen), bekijk daarom de Wisuki windvoorspelling hieronder en maak een afspraak. Mijn beschikbaarheid kun je zien onder de knop 'Contact'.

Kun je na een aantal keer oefenen goed surfen dan is mogelijk met mij een downwind te varen, van A naar B, wind in de rug en de golven met je mee. Dit kan vanaf 2 personen. We bepalen samen start en finish en regelen samen het vervoer.


Downwind leren varen

Promo downwind varen op het Markermeer gemaakt door Boyan Zlatarev van Surfski Center Tarifa:

Downwind Markermeer gefilmd door Boyan